“El vigilant i les coses”, finalista del Premi Crexells

El vigilant i les coses de Pasqual Farràs, El jugadors de whist de Vicenç Pagès Jordà i Contes russos de Francesc Serés són, segons el jurat del Premi Crexells, les tres millors novel·les publicades en català durant el 2009, i per tant les candidates al guardó, que es decidirà el 22 de juny.

El jurat compost per Ramon Pla i Arxé, Carme Arnau, Pilar Argudo, Ricard Ruiz i Xavier Pla, presidit pel vicepresident primer de L’Ateneu Barcelonès, Ferran Mascarell, ha fet públic el seu veredicte en el transcurs d’un acte celebrat el 23 de març a la sala Sagarra de la institució.

L’Ateneu Barcelonès, impulsor del premi, organitzarà a partir d’ara clubs de lectura, conferències i un bloc que recollirà tota la informació sobre les tres novel·les seleccionades, i a partir de l’1 de maig i fins al 18 de juny, els seus socis podran votar presencialment a les urnes dipositades a la seu o a través de correu postal.

L’acte de presentació d’El vigilant i les coses serà el dijous 29 d’abril, a dos quarts de vuit del vespre, a la seu de l’entitat del carrer Canuda. Hi intervindran, a part de l’autor, Xavier Pla, en tant que membre del jurat que avala l’obra, i el professor Antoni Martí Monterde.

El guanyador del Premi Crexells 2010 serà proclamat el 22 de juny, en La revetlla literària, en el marc d’un acte festiu i obert a tothom.

http://crexells.ateneubcn.org/

www.ateneubcn.org